Catski i Kittelfjäll

Catski Kittelfjäll

Pris 1495:-/person. Enklare lunchpaket ingår.

Säsongen 2013 började Kittelfjäll Skilodge med Catskiing. En Pistenbully 300 med 15 personers hytt tar dig upp på fjället. Catski innebär att du tillsammans med några vänner och guider åker iväg på en halvdags offpistäventyr.

Catski fungerar på samma sätt som Heliski men i ett lite lugnare tempo. En av fördelarna med Catski är att du hinner vila dig mellan varje åk, tid som du kan använda till att justera utrustningen, dricka eller äta något och samtala med dina vänner. Du har även möjligheten att stå över ett åk om du av någon anledning skulle behöva det. Catski är inte heller väderberoende utan vi kan köra i de flesta väder, är det för mycket moln på topparna stannar vi helt enkelt en bit nedanför och startar åket där.

Vi samlas på Kittelfjäll Skilodge på morgonen ca 09.30 för en genomgång och säkerhetsutbildning. Alla deltagare får en lektion i hur man använder en tranciever och du blir samtidigt tilldelad en ryggsäck med tillhörande säkerhetsutrustning (tranciever/spade/sond). Självklart går det bra att använda sin egen utrustning om du så vill.

En dag med Catski tar ca 4 timmar och innebär 5 toppar. Det ingår ett enklare lunchpaket med kexchoklad, frukt, renklämma och loka/cola. På våren när det är längre ljusare dagar så hinner vi med två grupper per dag.

Genom ett bra samarbete med skidmärket Völkl har våra gäster möjlighet att testköra deras skidor hos oss. Vi har de flesta modeller som passar för offpistskidåkning.

Du kan även hyra Catski-maskinen för en heldagsutflykt. Perfekt för den större gruppen eller företaget (max 15 personer). Då kan vi  stanna till för en god måltid tillsammans ute på fjället om vädret tillåter.

 

KLICKA HÄR FÖR ATT BOKA CATSKI     eller ring 070-536 37 31 (Danne)

.

Bilder – klicka på bilderna för bildspel

Alla rättigheter tillhör Kittelfjäll Ski Lodge. Vänligen respektera.